Hollywood starlarının ‘fit’ sırları

Tanrı vergisi güzellikleriyle doğuştan şanslı olsalar da bu güzelliği her daim korumak onlar için de pek kolay değil! Kırmızı halılarda muhteşem vücutlarıyla salınan birçok Hollywood starı, mükemmel vücutlarını düzenli (hatta ağır) egzersize borçlular.

O seksi vücutların sırrı olan egzersizlerden 8 tanesini sizler için seçtik. İşte basit ama bir o kadar da etkili egzersizlerin uygulaması...

PLAN
• Egzersizleri haftada 3 gün, 1 ya da 2 tur halinde yapın. Egzersizinizi daha efektif kılmak ve kaslarınızı esnetmek için her hareket arasında ya da egzersizinizin başında ve sonunda, yogadaki 'güneşi selamlama' duruşlarını yapabilirsiniz.

• Egzersizler için bir yoga matına, 1.5-2 kiloluk iki dambıla ve sırtınızı yaslayabileceğiniz bir duvara ihtiyacınız olacak. Eğer dambıl bulamazsanız hareketleri ağırlıksız da yapabilirsiniz.

• Hareketleri hızlanmadan, nefesinizi takip ederek yapın. Genelde vücut zorlanırken yani hareketin esas hamlesi yapılırken nefes verilir, aksi durumda nefes alınır.

• Kaslarınızı sıkılaştırmaya, daha fit görünmenize yarayacak bu egzersizlerin yanı sıra kilo kontrolü için tempolu yürüyüş, koşu, yüzme, bisiklet, ip atlama gibi kardiyo egzersizlerini de yapmanızı öneririz.

Diyetisyen Nil Şahin Gürhan’dan kış diyeti

Giydiğiniz kat kat giysiler nasıl olsa kusurlarınızı gizler diye, abur cuburu fazla mı kaçırdınız? Üzülmeyin, Diyetisyen Nil Şahin Gürhan’ın hazırladığı kış diyetiyle, fazla kilolarınızdan kolayca kurtulacaksınız.
3683
Kış aylarında hareketsizlik nedeniyle daha kolay kilo alırız. Eğer spor da yapamıyorsanız, yandınız demektir. Diyetisyen Nil Şahin Gürhan ile kış aylarında nasıl bir beslenme planı yapmamız gerektiğini konuştuk. Kendisi verdiği diyet listesiyle sağlıklı beslenerek kolay kilo vermenizi sağlayacak bir liste hazırladı.

Diyetisyen Nil Şahin Gürhan’dan kış diyeti listesi:

Günde 3 litre (15 su bardağı) su içilecek.


KAHVALTIDAN ÖNCE:

1 su bardağı ılık su
1 su bardağı normal sıcaklıkta su

KAHVALTI:

2 dilim beyaz peynir (60 gr) veya 1adet yumurta + 1 peynir
2 ince dilim ekmek (50 gr)
Bol çiğ sebze

KUŞLUK:
1 porsiyon taze meyve

ÖĞLEN:
2- 3 köfte kadar et
1 ince dilim ekmek
Bol salata (az zeytinyağı ilaveli)

İKİNDİ:
1 dilim beyaz peynir
2 ince dilim ekmek (50 gr)

AKŞAM:
8-10 yemek kaşığı sebze yemeği
1 ince dilim ekmek
1 su bardağı yoğurt veya 2 su bardağı ayran
Bol salata (az zeytinyağı ilaveli)

GECE:
2 porsiyon meyve

Selülitsiz bir vücut sizi bekliyor...

Vücuttaki istenmeyen yağlarının giderilmesi için geliştirilmiş son teknoloji ürünü, ultrason teknolojisi ile çalışan bir cihazdır. Ultrason teknolojisi ile yağ hücrelerine odaklanan ses dalgalarının bu hücre duvarlarını zayıflatarak yağın sıvılaşması ve lenf kanalları ile uzaklaşmasını sağlar. Ayrıca selülit terapi uygulaması ile de derideki portakal kabuğu görüntüsü kaybolacaktır.

SONOSHAPE Nasıl Çalışır?

SONOSHAPE ile istenmeyen yağ tabakaları yok edilerek, vücut çevre ölçüsü azaltılmaktadır. Ultrason etkisi ile istenmeyen patojenik yağ hücre zarlarının parçalanması ve içlerindeki yağın sıvılaşması sağlanır. Akustik dalgalar doku boyunca yayılır, bir kısmı absorbe olur ve ısıya dönüşür. Yüksek akustik şiddetlerde kavitasyon denilen mikro-kabarcıklar oluşur. Mikro-kabarcıkların uygulanan alanda patlaması ile hücre zarları mekanik olarak parçalanır.

Ultrason Nedir?

Ultrason, yüksek frekans ses titreşimlerinin yarattığı negatif basınçlı mikron büyüklüğünde dalga etkisidir. Saniyede 25,000 - 1,000,000 arası sayıda titreşim salınımının bedende
odaklanmış bölgelere uygulaması ile anında akümüle olmuş yağ hücreleri ve/veya selülit hücrelerinin çeperleri yırtılmaya ve sıvılaşmış yağın lenfatik kanallar vasıtası ile bölgeden uzaklaştırılır. Tıpta birçok uygulaması bulunmaktadır.

SONOSHAPE'in istenmeyen yağ hücreleri dışında diğer dokulara ve hücrelere zarar vermediği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. SONOSHAPE bilimsel olarak kanıtlanmış, ultrason teknolojisi ile vücuttaki aşırı yağlanma ve/veya selüliti gideren en son teknolojik olarak geliştirilmiştıbbi bir cihazdır. Depolanmış fazla yağ giderilmekte, kan dolaşımı hızlanmakta, selülit hücreleri bir daha geri gelmeyecek şekilde tedavi edilmektedir.
SONOSHAPE cihaz ve sistemi bilimsel olarak çalışılmış, kanıtlanmış patentli bir üründür. Son teknoloji ile teçhiz edilmiş SONOSHAPE ultrason kavitasyon dalgaları uygulayarak yağ hücrelerinin patlaması sağlanmaktadır. Hiçbir yan etkisi yoktur. Yerleşmiş bölgesel yağları parçalayıp non-invaziv (zararsız) olarak eritmek ve selülitli bölgeleri yok etmek için kullanılan bu teknik sayesinde ameliyat gerektiren liposuctiona duyulan ihtiyaç daha az olacaktır. Haftada iki defa olmak üzere 15 er dakikalık 6-10 seans uygulanması yeterli olacaktır. Bu sistemin en önemli özelliklerinden biri ise diğer sistemlerden farklı olarak hücre duvarları yırtıldığı için tekrar yağ tutmaması veya selülitlenmenin olmamasıdır. SONOSHAPE dışında hiçbir yöntemle bu etki sağlanamamaktadır.